Forespørsel

+- Adresse

Når du legger inn din bestilling på en feriebolig via våre nettsider vil du i noen tilfeller få tilsendt boligens adresse, fra ansvarlig utleier, sammen med bestillingsbekreftelsen. I andre tilfeller vil du motta adressen sammen med leiebeviset etter at leiebeløpet er delvis eller helt innbetalt og/eller nærmere leieperiodens start.
 

 • Leiebeviset inneholder blant annet kjørebeskrivelse til ferieboligen, kontaktinformasjon til nøkkelforvalter, evt. Adresse til lokalkontoret om nøkkelen må hentes der. NB: Leiebeviset må alltid medbringes ved ankomst.

 

Merk: Grunnen til at ferieboligenes adresser ikke ligger ute på vår nettside er fordi boligens tilgjengelighet (når det er folk der og når boligen står tom) ligger ute på nett. Dette av sikkerhetsmessige årsaker og forsikring for både utleier og leietaker.

+- Ankomst

Ankomsttidspunktene kan variere noe fra utleier til utleier, og hvilket land ferieboligen ligger i. Denne Informasjonen finner du i ferieboligens 'vilkår og betingelser' inne på bestillingssiden.

 

Vi ankommer destinasjonen tidlig, kan vi få nøkkelen før?

Det kan ikke garanteres nøkkelutlevering før tidspunktet som er spesifisert i ferieboligens informasjon. Vi kan heller ikke avtale dette i forkant av leieoppholdet pga. utleiers logistikk for klargjøring av ferieboligen mellom leieopphold, og før deres ankomst.

 

Vi ankommer destinasjonen sent, vil vi kunne få nøkkelen da?

Ankomst sent på kvelden, eller andre dager enn leieforholdets start, må alltid avtales på forhånd. Ved noen tilfeller kan det være ekstra betaling for sen ankomst.

 

Ankomst i Danmark:

De aller fleste ferieboligene i Danmark er tilknyttet et lokalkontor el. Hvor man kan hente nøkkelen i en nøkkelboks utenom lokalkontorets åpningstid. Kode til nøkkelboks vil da finnes i leiebeviset.

 

Ved sen ankomst uten avtale, er man ikke garantert å få nøkkel til boligen.

+- Avreise

Dere skal forlate feriehuset senest kl. 10.00 og avlevere/anbringe nøkkelen samme sted som den befant seg ved ankomsten. Ved avreise skal dere etterlate feriehuset i ryddig og rengjort stand, , dersom ikke sluttrengjøring er bestilt. OBS! Dersom huset ikke er skikkelig rengjort før avreise, blir du belastet for en ekstra rengjøring etter oppholdet.

Avles strøm-, olje- og vannmåler samt eventuelt øvrige målere, og noter tellertallene på forbruksavregningsblanketten.

Dersom dere ønsker å forlate feriehuset før det avtalte avreisetidspunkt, er dere av forsikringsmessige årsaker forpliktet til å meddele dette til utleier som står på voucher eller kvitteringen du fikk ved bestillingen.

 

+- Betalingsvilkår

Betaling av ferieboligen gjøres alltid direkte til firmaet som er ansvarlig utleier for boligen, én av våre samarbeidspartnere. Betalingsinformasjonen mottar du fra den ansvarlige utleieren, på e-postadressen du registrerer, slik at du kan gjennomføre innbetalingen via sikker nettbetaling.

 

 • For bestillinger hvor det er mer enn 56 dager til ankomst vil betalingen bli delt opp i to rater.
  • 1. rate forfaller innen 2-7 dager etter gjennomført booking, og tilsvarer 20-33% av det totale leiebeløpet.
  • 2. rate forfaller mellom 28 - 42 dager før ankomst, og tilsvarer de resterende 67-80%.

 

 • Mindre enn 6 uker til ankomst? Hele leiebeløpet skal da være innbetalt og registrert hos ansvarlig utleier innen 3 dager etter gjennomført bestilling

Merk: Du vil aldri bli bedt om å oppgi din kortinformasjon eller andre betalingsopplysninger på Feriehus.no.

+- Depositum

Hvis det kreves depositum og/eller et a’contobeløp på ferieboligen vil dette være opplyst om inne på bestillingssiden. Husk at dette vil variere fra bolig til bolig.

 

Depositum:

Ved noen av ferieboligene kreves det et depositum. Både depositumets størrelse og betalingsmåte kan variere. Depositumets størrelse kan avhenge av bl.a.  ferieboligens verdi. Ved noen feriehus skal depositumet innbetales sammen med leiebeløpet og blir lagt til i totalsummen. I andre tilfeller skal depositumet betales kontant ved ankomst i den lokale valutaen.

Det forhåndsbetalte depositumet tilbakeføres på samme konto senest 4 uker etter avreise, og depositum som betales kontant ved ankomst skal tilbakebetales ved avreise.

 • Betingelsen er at ferieboligen avleveres i rengjort og skadefri stand, og at leietaker ikke skylder utleieren eller formidleren ytterligere beløp. Beløpet er evt. fratrukket avtalte omkostninger for strøm, gass, vann, varme, telefon, rengjøring m.m. Selv om strøm er inkludert, kan sentralvarme komme som en tilleggskostnad.

 

A’contobeløp:

En a’contobetaling, (a’contobeløp) er en sikkerhet for betaling av forbrukskostnader. Forbrukskostnader vil si det energiforbruket som ikke er inkludert i leieprisen, eks: strøm, vann, telefon og lignende. Kostnadene for forbruket blir avregnet og trukket fra det innbetalte a’contobeløpet, resterende vil bli tilbakeført deg. Hvis forbruket er høyere enn det innbetalte beløpet vil differansen bli fakturert, dette forekommer dog svært sjeldent.

 

Hvis du ved uhell har forårsaket en skade må du bli enig med eier personlig om eventuelle kostnader. Vi anbefaler alltid å gi beskjed så snart som mulig til eier/nøkkelforvalter/lokalkontor dersom det har oppstått et uhell eller skade.

+- Dyner og puter

Ja, dyner og puter finnes i ferieboligen. Laken, dynetrekk og putetrekk må tas med, eller bestilles på forhånd dersom dette ikke tilbys i ferieboligen.

+- Husdyr

Vi har mange hus hvor det er tillatt å ta med husdyr. Du kan krysse av på Husdyr når du søker på våre ferieboliger. Du ser også at husdyr er tillatt når du ser på det symbolet med hvit hund i hus beskrivelsen.

Hvis det er tillatt å ta med husdyr er det maks 2 man får ta med. Det forekommer ingen ekstra kostnader for de 2 husdyrene.

I Sør-Europa (Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Kroatia) får man bare ta med 1 husdyr kostnadsfritt. Om du vil ta med flere, kan vi spørre huseier om det.

+- Nøkkel

Nøkkelen hentes enten ved boligen eller på det lokale kontoret. I visse tilfeller hentes nøkkelen annet sted. Nøkkelen kan tidligst hentes fra klokken 15.00 og frem til klokken 19.00. Det kan variere fra utleier og utleier så sjekk kvitteringen. Det er vanligvis mulig å avtale overlevering av nøkkelen utenfor tidsrommet som er oppgitt ovenfor, men det kan ikke garanteres.

+- Sengetøy

Om det ikke står noen annen info på bookingen, så er ikke sengetøy eller håndklær inkludert i leieprisen. Men sengetøy kan i de fleste tilfeller leies på stedet av eier eller kontaktperson. Informasjon om dette får du ved å klikke på "bestill" etter at du har søkt fram huset og prisen. Pris per sett ligger vanligvis fra kr.90 til kr.130.

+- Sluttrengjøring

Dersom sluttrengjøring ikke er inklusiv i leieprisen, så varierer kostnadene fra land til land og fra feriebolig til feriebolig. Når du klikker på BESTILL på den aktuelle ferieboligen ser du hva som er inklusiv og eksklusiv i leieprisene.

Ønsker dere selv å foreta rengjøringen der det er mulig og ikke obligatorisk rengjøring av utleier, så husk, at utleier kontrollerer rengjøringen umiddelbart etter avreisen. Er det mangler, vil utleier ettersende regning for den tiden som eventuelt blir brukt på ekstra rengjøring.

Som feriegjester er dere selv ansvarlige for følgende, som sluttrengjøringen vår ikke omfatter:

 • oppvask
 • generell opprydning inne og ute
 • rengjøring av grill og hagemøbler
 • rengjøring av vedovn
 • fjernelse av hår fra husdyr


Husk derfor å ta med kjøkkenhåndklær, kluter og rengjøringsmidler.


En sluttrengjøring omfatter:

 • vinduspussing
 • gulvvask
 • rengjøring av bord, harde hvitevarer, toaletter og baderom


Feriehus med svømmebasseng og/eller spa krever en omfattende sluttrengjøring, og vi anbefaler derfor feriegjestene våre å overlate sluttrengjøringen av slike feriehus til oss mot betaling. Velger dere å ta sluttrengjøringen selv, skal dere huske å ha med nødvendige rengjøringsmidler.

Rengjøring

Innen ankomst blir feriehuset sjekket av huseieren eller en av våre lokale servicemedarbeidere for å sikre, at det er ordentlig rengjort før oppholdet deres.

+- Strømforbruk

Feriehus uten svømmebasseng og spabad
Avhengig av årstiden bruker feriegjestene våre i gjennomsnitt 6,6 kWh pr. døgn pr. person.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 2,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 13 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med spabad og uten svømmebasseng 
I gjennomsnitt er strømforbruket 8 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 3,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 18 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med svømmebasseng
Strømforbruket er i gjennomsnitt 16 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 9,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 27 kWh pr. døgn pr. person.

Forbehold
Strømforbruket i et energivennlig feriehus er i gjennomsnitt 15 % lavere.
Strøm til oppvarming av sauna er ikke regnet med i gjennomsnittsforbruket.
Gjennomsnittet er basert på et gjennomsnittlig antall personer pr. m2. Er dere få personer i et stort feriehus, skal dere regne med et større forbruk enn gjennomsnittet.

Danske feriehus er normalt oppvarmet med elektrisitet. Det gjennomsnittlige strømforbruket er basert på feriehus med elektrisitet som primær varmekilde. I feriehus med andre varmekilder, f.eks. oljefyr eller fjernvarme, vil strømforbruket være mindre. Til gjengjeld vil det være utgifter til olje eller fjernvarme. I gjennomsnittsforbruket er det ikke tatt hensyn til bruk av vedovn.

Gjennomsnittsprisene er beregnet fra mai til september for 6 personer:

Feriebolig med boblebad og basseng: ca. NOK 1.700 per uke

Feriebolig uten boblebad og basseng: ca. NOK 400 per uke.

Gjennomsnittsprisene er beregnet fra oktober til april for 6 personer:

Feriebolig med boblebad og basseng: ca. NOK 2.200 per uke

Feriebolig uten boblebad og basseng: ca. NOK 500 per UKE.

+- Prisgaranti

Når du har bestemt deg for å bestille et feriehus eller opphold garanterer vi at du får laveste pris hos oss.

Dersom du finner et feriehus eller opphold billigere hos våre konkurrenter betaler vi differansen.

Betingelser for prisgarantien

Du har fått en kvittering på ditt opphold fra Sommerhus.no. En lavere pris skal dokumenteres via mail innen 24 timer etter bestillingstidspunktet til Sommerhus.no. Det skal være nøyaktig det samme opphold og feriehus når det gjelder varighet, ankomst, avreisedato, antall personer, alder på personene og samme gebyrer som er brukt ved beregningen av prisen.

Det kan ikke være noen forskjell i form av begrenset antall, begrenset bestillingsperiode, begrenset ankomstmuligheter eller øvrige forskjeller, det må være eksakt det samme i begge bestillingene.

+- Turistskatt

I visse land finnes det lover som bestemmer at kunder som bor på hotell og i private ferieboliger må betale skatt ved ankomsten. Om dette gjelder for deg så kommer det frem i bestillingsteget.

+- Ungdomsgrupper

Er dere alle 15 - 25 år betrakter vi dere som en ungdomsgruppe!

Dere skal være fylt 18 år for å leie et feriehus. I noen tilfelle skal huseieren godkjenne ungdomsgrupper, innen kontrakten er bindende. Det kan i disse tilfellene bli krevd opp et særlig depositum. Den som står på leiekontrakten skal være til stede under leiemålet. I tilfelle av skader eller annet misbruk av feriehuset vil en eventuell regning for utbedring av skadene bli sendt til den personen som står på leiekontrakten. Send gjerne oss en mail først på ferieboligen dere ønsker leie så sjekker vi opp dette for dere.